GearBest-ről

GearBest egy e-commerce cég, mely elektronikára, különböző készülékekre és kiegészítőkre specializálódott. A cég központja, Kínában, Shenzhenben található és több, mint 2000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ legnagyobb gyártási területének szívében elhelyezkedve a GearBest olyan innovatív termékeket ajánl fel, melyek többnyire még meg sem jelentek a piacon, ráadásul rendkívül versenyképes árakon. 

Vásárlási útmutató: ellenőrző lista

Tisztességes, illetve megbízható-e a GearBest?

Itt van néhány tanács:

Vámhatóság

  • EU Warehouse (Európai Raktár): az Egyesült Királyságban található. Egyetlen termék sem vámköteles. Kizárólag Expressz-szel dolgozik, amelynek keretében a szállítási idő 3-6 nap. A raktárban lévő minden terméket 48 órán belül feladnak.
  • Átalánydíjas szállítás: ez az alapértelmezett ingyenes szállítási mód. Lehetséges, hogy vámot kell fizetni, ha a csomag értéke meghaladja a 6950 forintot. Mi a Netherlands Post (SF) / Belgium Post használatát javasoljuk, mivel hogy ezek sokkal olcsóbbak, mint a többi szállítási mód.
  • Gyorsított Szállítás: DHL Express 4-7 nap szállítási idő. Minden parcella 6950 HUF érték felett adó, vám- és vámkezelési illeték alá vonható.
  • ÁFA és vámok: Kínából 6950 HUF feletti értékben rendelve előfordulhat, hogy adót kell Magyarországon fizetni, a 27%-os ÁFA-t  mint “import adót”.

EU Warehouse

Az Európai Raktár Manchesterben található , Egyesült Királyságban. Minden parcellát ebben a raktárban, mely Magyarországra indul, a DHL Expressz közreműködésével szállítanak! Az összes termék raktáron maximum 1-2 nap feldolgozási időt és 3-6 nap szállítási időt kap. Vámmentes: az összes termék már az Egyesült Királyságban így vámmentes. Magyarországi ügyfeleink számára javasoljuk az EU-Raktárt drága vásárlásokhoz rendkívül gyors szállítással.

Biztosítási feltételek

Fizetéskor van lehetőség biztosítást kötni a vásárláshoz. Ezt az opciót a 6950 forint feletti  rendelés esetén javasoljuk, ugyanis a biztosítással rendelkező csomagok teljes összegű visszatérítést kapnak, amennyiben a parcella elvész szállítás során. 6950 forintnál drágább csomagok biztosítás híján nagy eséllyel nem kapják vissza a teljes árat (általában max. 50%-ot) a termék elveszítése esetén.

Szavatosság

Minden termék 1 év garanciával rendelkezik, amennyiben eltérő időtartam nincs megjelölve a termék oldalán. Ezen felül, visszaszállíthatja a terméket  45 napon belül abban az esetben, ha nincs megelégedve a vásárlással.

Feldolgozási idő

Az EU-Raktárban a feldolgozási idő 1-2 munkanap. A termékek a raktáron azonnali elérhetők.

A hajó-kiszállítás időpontja a kínai illetve hongkongi raktárokból az adott termék oldalán van pontosítva. Főszezon közben (kínai ünnepek) előfordulhatnak késések, melyeknek oka a rendelések nagy mennyisége. Kérdéseivel bármikor kapcsolatba léphet a support.gearbest.com ügyfélszolgálatával, mely pontosabb információt nyújt majd Önnek. Bármikor kérheti a rendelés lemondását, amennyiben a termék még nincs feladva.

Visszatérítések

A garanciális és a visszatérítési időkereten belül visszaküldheti a terméket vissza GearBest-nek Kínába. Azonban nem áll módunkban visszatéríteni a szállítási költséget. Ahhoz, hogy kezdeményezze ezt a folyamatot, indítványozon egy ügyet a support.gearbest.com oldalon, ami után Ön megkapja a szükséges iratokat. Az utóbbiakat a termékkel együtt kell majd elküldenie a feladó  címére. 10-15 nap elteltével azután, hogy a rendelés visszatér a gearbesthez, a termékét újból elszállítják Önnek, vagy visszatérítik az árát.

Támogatás

GearBest hivatalos támogató csoportja support.gearbest.com címen elérhető. Bármilyen hivatalos változtatás a rendelésével kapcsolatban ezen a csatornán kell, hogy keresztülmenjen. Ha magyarul indítványozza az segélykérést, a támogató központunk ugyanúgy érteni fogja Önt, ugyanakkor valamennyivel több időt igényel majd a válasz megfogalmazására. Ilyen esetben fogalmazzon pontosan és egyszerűen, mikor a megoldandó problémáról ír. Hibás termékek esetén a támogató központ a kárról készült fotót vagy videót kérhet be bizonyítékként. A folyamat gördülékeny lezavarása érdekében azt javasoljuk, hogy ezekkel előre készüljön fel.

PayPal vita

Abban az esetben, hogyha a PayPal vitát egy még el nem szállított termék ügyében indítványozza, cégünk visszatéríti a rendelés költségét.

Hogyha vitát nyit egy már elszállított termékkel kapcsolatban, GearBest visszatéríti az árát, miután visszakapja a terméket.

Erősen javasoljuk, hogy ilyen fajta vitát kizárólag abban az esetben indítványozzon, amennyiben célja – a visszatérítés. Máskülönben, késleltetheti a szállítás folyamatát addig a pontig, míg az ügy le nem zárul vagy meg nem oldódig. Ezáltal extra védelmet biztosít minden egyes rendelése számára.

GYIK

  • EU-szabványos hálózati adaptert kap bármely Magyarországra kiszállított elektronikai készülékhez.
  • Express Követés  17track.net címen elérhető.
  • Netherland Post / Átalánydíj Szállítás  PostNL.com címen követhető.
  • Van még kérdése? Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot az [email protected] címen vagy használja a  Forum/Contact me formát.

Shop on GearBest Now
Back to Shipping Guide